Zwangerschapsmassage

 

 

Juist tijdens je zwangerschap is het goed om je lichaam wat extra aandacht te geven. Een zwangerschap is een unieke periode in het leven van een vrouw. 

Je baby en je buik groeien flink en door het toenemende gewicht en je veranderde houding wordt er extra inspanning gevraagd van je spieren.

  

Al deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je last kunt krijgen van zwangerschapskwaaltjes (zoals sneller vermoeid, slapeloosheid, pijn in nek, schouders of rug). Tegelijkertijd kunnen de hormonale veranderingen je soms emotioneel uit balans brengen.

De massage draagt bij aan extra ontspanning die moeder en kind vaak goed kunnen gebruiken.

 

De behandeling wordt volledig op jou afgestemd. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt en je helemaal kunt ontspannen.
Genieten staat voorop, voor jou én je baby.
We bespreken eerst de duur van de zwangerschap, je eventuele klachten en wensen. Dit bepaalt de inhoud van de massage en in welke houdingen je het beste kunt liggen of zitten.

 

Regelmatige massage tijdens de zwangerschap heeft een positieve werking op je nachtrust en zorgt voor minder rugpijn. Je maakt minder stresshormoon aan en complicaties tijdens de bevalling kunnen verminderen.

 

Het is ontspannen en genieten voor jou én je baby.

Een zwangerschapsmassage is in te plannen vanaf de 12 weken. 

 

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak ga naar het contactformulier.

 

  

Let op: een massage is geen vervanging voor behandeling van een (huis)arts of specialist, maar kan wel een positieve ondersteuning bieden. Informatie over massage wordt niet verstrekt met de bedoeling medisch advies te vervangen, diagnose te stellen of ziektes te behandelen op welke wijze dan ook. Heb je medische vragen of klachten, raadpleeg dan altijd eerst je (huis)arts!