Stuitligging:

Ligt jou baby in een stuit?

Kun en wil je nu nog 'natuurlijk' bevallen ?!

 

We weten dat de optimale positie van een baby voor de bevalling met het hoofdje naar beneden is. 
Maar die van jou ligt nu ff anders!!
De meest gangbare methode om een baby te draaien is de uitwendige versie. Deze wordt vaak als pijnlijk en niet prettig ervaren.

 

Alternatief:

 

Een andere pijnvrije methode is door middel van Moxa-therapie.

Er is een westerse en een oosterse (TCG) benadering voor deze behandeling. 

 


Volgens de westerse geneeskunde wordt d.m.v. moxa de baarmoeder beter doorbloed. Daardoor rijpt hij beter en is de kans groter dat het kindje spontaan draait.

Volgens de TCG komt er verwarmde energie in het kleine bekken. Deze energie zorgt voor beweging. De baarmoeder ligt in het kleine bekken, door de beweging in het kleine bekken wordt de baby ook beweeglijk en gaat hij/zij draaien.

En dat wil je!

 

Je kunt met moxa beginnen vanaf de 33e week tot de 36e week. Er wordt een spontane draaiing van de baby uitgelokt. Het is voor jou en voor je baby zeer veilig! Er zijn geen enkele bijwerkingen bekend.

 

In 75% van de gevallen draait het kindje spontaan als gestart is met moxa-therapie tussen de 33e en 36e week én 2 weken lang dagelijks herhaald is. 
Tijdens het consult leer ik jou en je partner hoe je dit thuis samen kunt doen. Het consult is inclusief 5 moxa-sticks om thuis door te kunnen gaan met de behandeling.

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak neem contact met me op.

 

 

 

Let op: een moxa consult is geen vervanging voor behandeling van een arts of specialist, maar kan wel een positieve ondersteuning bieden. Informatie over moxa wordt niet verstrekt met de bedoeling medisch advies te vervangen, diagnose te stellen of ziektes te behandelen op welke wijze dan ook. Heb je medische vragen of klachten, raadpleeg dan altijd eerst je arts!