Post Partum massage

 

 

Het dragen, voeden en verzorgen van je kindje gebeurd in houdingen die je niet gewend bent. Dit alles na een bevalling (de een heftiger en/of langer dan de andere) heeft impact!

Het zorgt er soms voor dat je je lijf gaat voelen op plekken waar je nog nooit pijn gehad hebt. 

 

Je neemt allerlei nieuwe houdingen aan, die kunnen zorgen voor (spier)pijn in bijvoorbeeld je nek, schouders, rug en bekken.

 

Het eerst jaar na de bevalling is vaak fysiek zwaar, 

We willen of vinden vaak dat we na een maand of 3 alweer hetzelfde moeten kunnen als een jaar geleden voor de zwangerschap.
Als ik je 1 advies mag geven: neem je tijd om te herstellen ! :-)

 

Tijdens deze massage pak ik de gebieden aan waar je de meeste klachten ervaart om je herstel te ondersteunen. De massage zorgt ervoor dat je je sneller weer fit voelt en lekker in je vel. Het brengt de balans weer terug. 

 

 

We bespreken eerst je zwangerschap, bevalling en je eventuele klachten en wensen. Dit bepaald de inhoud van de massage en in welke houding je kunt liggen.

Het kan zijn dat er tijdens de massage iets opvalt met mijn fysiotherapeutisch oog. Indien gewenst kan ik je nog tips en adviezen geven bij klachten vanuit mijn fysiotherapeutische achtergrond. 

 

Vanaf 4 weken na de bevalling kun je terecht voor een post partum-massage.

(Bij een keizersnede na ca. 6 weken )

 

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak ga naar het contactformulier.

 

Is dit niet de massage die je zoekt? Kijk dan nog even hier. 

  

Let op: een massage is geen vervanging voor behandeling van een (huis)arts of specialist, maar kan wel een positieve ondersteuning bieden. Informatie over massage wordt niet verstrekt met de bedoeling medisch advies te vervangen, diagnose te stellen of ziektes te behandelen op welke wijze dan ook. Heb je medische vragen of klachten, raadpleeg dan altijd eerst je (huis)arts!