Bekkeninstabiliteit / Bekkenpijn

 

Bekkenpijn, Bekkeninstabiliteit, pijn aan je: bil, stuitje, schaambeen, liezen, uitstralend naar je been, lage rug, si.

 

Hoe heet het nou en wat is het? Nou eigenlijk alles van het bovenstaande.

Bekkeninstabiliteit mag 'officieel' niet meer zo genoemd worden maar de term wordt nog dagelijks gebruikt. 

Het is pijn in alle plekken die ik hierboven noemde, of in 1 of meerdere ervan, of wisselend van plek en wisselend van intensiteit van pijn. 
HUH?!  ja, inderdaad. Juist omdat de klachten zo wisselende kunnen zijn van plek en intensiteit twijfelen veel vrouwen over wat ze nou hebben en of het wel iets is want het wisselt steeds van plek, dus hoe kan iemand daar dan iets aan doen?

 

Bekkenpijn noem ik het liever vanaf nu, want eigenlijk is elk bekken wel eens instabiel, en dat is maar goed ook, want dat heeft een functie. 

 

Het is een ontzettende vervelende pijn omdat je er heel onzeker van kunt worden.

Soms krijg je zulke klachten tijdens of na een zwangerschap, soms als je een stoeprandje mist en je verstapt, of als je bijvoorbeeld van de trap af bent gevallen.

De klachten zijn super irritant juist omdat ze zo wisselend zijn. De ene dag kun je probleemloos je werk doen, een dag later is een uurtje zitten al te veel. Gelukkig kun je met hele simpele adviezen en soms een behandeling al heel veel resultaat behalen. 

 

Maar ECHT, denk niet dat het erbij hoort, denk niet dat er niets aan te doen valt, of dat je je aanstelt. 

Herken je deze klachten na een val en worden ze niet na enkele dagen tot 1-2 weken vanzelf minder, of is het minder geworden alleen blijft het toch een beetje hangen en zeuren die pijn?

OF heb je zulke klachten tijdens of na je zwangerschap (kan ook nog jaren later zijn)

 

Maak een afspraak! 

En hier alvast een TIP: Afwisselen, afwisselen, afwisselen van houding!