Zwangerschap en mijn verhaal

Vandaag.. is onze 2e zoon 16 weken oud!
Vandaag.. had ik mezelf voorgenomen om te kijken hoe het gaat, waar ik sta, en of ik na mijn verlof alweer zou kunnen starten met Relieff!

Ik hoor je misschien denken kunnen starten? Hoezo?

……

Vorig jaar april werd ik zwanger, helemaal blij dat ik me super goed voelde en totaal geen klachten had! (ik ben altijd wel bang geweest dat mijn bekkenklachten (misschien erger) terug zouden komen).

Helaas was dat een paar weken later compleet anders (gelukkig niet door bekkenpijn!).
Een beetje ochtendmisselijk was ik wel. Maar toen ineens….. Uren achter elkaar overgeven, niets meer kunnen eten, zelfs water kwam er meteen weer uit. Ik leefde tussen mijn bed en het toilet (of m’n emmer). Nou ja, leefde…
Eerst dacht ik nog aan een buikgriepje, maar daarvoor duurde het te lang.
Ik kon niet alleen thuis zijn, kon de trap niet op/af, kon niet zelf voor onze oudste zoon zorgen. Het enige wat ik kon en deed, was in bed liggen, en braken.

Via de huisarts kreeg ik medicatie om de misselijkheid tegen te gaan. Jazeker deze werkte goed! Maar ik sliep daardoor dan ook 20uur per dag, waardoor ik totaal geen tijdsbesef meer had.
Dat was dus ook geen optie, dan was ik helemaal niet meer aanspreekbaar voor mijn man en zoon.
Via de huisarts werd ik bekend met stichting zehg. Nog nooit eerder had ik hiervan gehoord, maar toen ik op de website ging kijken, wat een herkenning! Wauw! Wat ontzettend fijn om te zien dat je niet de enige bent die dit mee maakt!
Ik zal het verhaal niet al te uitgebreid maken hier, maar wil je wel vragen om even rond te kijken op deze site. Niemand maar dan ook niemand kan begrijpen wat je meemaakt en hoe je je voelt als je zo ziek bent. Deze stichting is een enorme steun voor heel veel vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten. Als je hier het een en ander leest krijg je een idee wat iemand door maakt.


Helaas heeft het bij mij 9 maanden geduurd.. De ene dag erger dan de andere dag, maar de misselijkheid bleef, de extreme vermoeidheid en geen prikkels kunnen verwerken bleef, en het overgeven bleef ook. Minder extreem na 6 maanden dat wel. Maar te ziek om ook maar iets te kunnen ondernemen buiten huis. Als ik 2uurtjes alleen was met onze oudste zoon Thijn, dan was ik alweer klaar om een paar uur naar bed te gaan.
Ik heb dus ook al die tijd niet kunnen werken, en dat doet pijn, pijn in mijn hart…, met een bedrijf wat net gestart is, en daarnaast ook niet kunnen werken als fysiotherapeut. L Vreselijk.

Wat zou het dan fijn zijn als je je enkele uren/dagen wat beter voelt een zwangerschapsmassage te plannen om je lijf even lekker te verwennen, te ontspannen, zowel fysiek als mentaal.  ;-) je even weer mens te voelen, en je zwanger te voelen en te zijn.
Helaas (of gelukkig voor mijn bedrijfje?) heb ik in mijn omgeving niemand kunnen vinden die echt een goede fijne zwangerschapsmassage kan geven.

Daarom dus de vraag of ik weer zou kúnnen starten. Je levert natuurlijk ontzettend veel in als je maanden zo ziek bent. Je moet altijd herstellen van een zwangerschap en bevalling en na HG (Hyperemeses Gravidarum) moet je vaak nóg meer herstellen. Van het dagen, weken, maanden lang in bed liggen. Veel kracht en conditie verloren en dán ook nog bevallen.

Door de Corona hoef ik nu niet zelf te beslissen of ik kan starten.
En we zitten nu nog een maandje vast aan deze maatregelen. Hopelijk kan ik de komende weken nog verder herstellen en aansterken. Daarna kijk ik als de maatregelen langzaam opgeheven gaan worden of ik weer kan starten.

 

 

Ps: Of ik last kreeg van mijn bekken? Ja, helaas wel, maar zeker niet zo erg als tijdens de 1e zwangerschap! En nu weet ik véél beter hoe ermee om te gaan en wát te doen!

 

(06-04-2020)